Selecteer een pagina

Hagelstenen ter grootte van pingpongballen kunnen aanzienlijke schade aanrichten. In twee minuten kan uw caravan een dak met deuken hebben. Dit is vervelend, maar duidelijk zichtbaar. Maar hoe zit dat met zonnepanelen? Ook als u geen schade ziet, kan die wel aanwezig zijn. En dan?

Aantal zonnepanelen groeit flink door
Ruim 10% van de huizen in ons land heeft zonnepanelen op het dak. Het totaal aantal panelen nadert de 18 miljoen, gelijk aan het aantal Nederlanders. De groei is logisch, want een investering in zonne-energie verdient u snel terug. Dit komt mede doordat de overheid en banken u financieel tegemoetkomen. De nieuwe generatie zonnepanelen wekt ook meer stroom op en is aanzienlijk voordeliger in aanschaf dan enkele jaren geleden.

Niet alle verzekeraars dekken onzichtbare schade
Hoewel voordeliger dan vroeger, vergt het opwekken van uw eigen stroom een investering van enkele duizenden euro’s. Het is begrijpelijk dat u uw panelen goed wilt verzekeren tegen schade, bijvoorbeeld door een typisch Hollandse hagelbui. Normaal gesproken valt dit binnen uw woonhuisverzekering. Echter, enkele grote verzekeraars hebben besloten om ‘onzichtbare’ hagelschade aan de panelen niet langer te vergoeden.

Onzichtbare schade kan leiden tot lagere opbrengst
Werd uw huis getroffen door een hagelbui en ziet u geen schade? Vergelijk dan uw energieopbrengst bij vergelijkbare weersomstandigheden vóór en na de bui. Is er een verschil van meer dan 25%? Dan bent u alsnog verzekerd, mits u dit binnen twee maanden aan de maatschappij meldt (indien dit in de polisvoorwaarden staat).

Verzeker u tegen de gevolgen van onzichtbare schade
U kunt zich bij LTO Verzekeringen verzekeren tegen de financiële risico’s van grote schade door onder andere een hagelbui. Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een verzekering? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck. Bent u al bij ons verzekerd en heeft u schade opgelopen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze schadeafdeling.

Bron: Financieel Advies Nieuws